Когато става дума за рецепта за свински врат на фурна, добре е подготовката му да започне часове преди готвенето. Колкото повече имате възможност да отделите за подготовката, толкова по-вкусно ще е след това месото. Вижте рецептата за изключително крехкия свински врат на фурна:
Свински врат с гъби и моркови на фурна
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 6-8
Необходими продукти:
1.5-2 кг. свински врат (цяло парче)
700 гр. гъби
3-4 моркова
100 мл. червено вино
100 гр. масло
черен пипер
червен пипер
1 глава чесън
сол
Свински врат с гъби и моркови на фурна
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Необходими продукти:
1.5-2 кг. свински врат (цяло парче)
700 гр. гъби
3-4 моркова
100 мл. червено вино
100 гр. масло
черен пипер
червен пипер
1 глава чесън
сол
Почистен и измит, поставете свинския врат в широка тава и го обтрийте със счукан чесън, сол, черен пипер, червен пипер и кубче масло. Оставете го да престои 24 часа за максимално добър резултат или поне около 12 часа. Ако не разполагате с такова време, оставете го за максималното, което можете да си позволите.
В тавата, в която ще се готви, налейте червеното вино, малко вода и поставете месото, като го сложите да се пече на силно загрята фурна на 250° С, покрито с фолио, за около един час. По време на печенето обливайте периодично месото със заобикалящия го сос. След това около него добавете почистените и нарязани гъби и моркови, предварително разбъркани със сол и черен пипер, като върху зеленчуците разпределете и останалата част от маслото. Ако очаквате специални гости, за които приготвяте празничното меню, можете да нарежете гъбите и морковите с къдрав нож. При необходимост добавете още вода и отново сложете ястието да се пече под фолио за приблизително същото време. Малко преди да бъде извадено от фурната, отстранете фолиото, а по дължината на свинския врат направете прорези, в които за допълнителен аромат можете да сложите скилидки чесън и шайби кромид лук. Печенето продължава, докато месото придобие апетитна златиста коричка за още около 30 минути. Добър апетит!
Калории и хранителна информация за Свински врат с гъби и моркови на фурна
8 Порции
Състав в 1 порция
- Калории929.9
- Общо Мазнини70.6 гр
- Наситени мазнини28.3 гр
- Полиненаситени мазнини6.5 гр
- Мононенаситени мазнини29.7 гр
- Холестерол262.4 мг
- Натрий492.6 мг
- Калий1223.9 мг
- Общо въглехидрати7.3 гр
- Фибри2.1 гр
- Захари3.2 гр
- Белтъчини62.0 гр
- Витамин А84.3%
- Витамин В-1230.4%
- Витамин В-652.9%
- Витамин С9.2%
- Витамин D16.6%
- Витамин Е2.3%
- Калций7.0%
- Мед29.4%
- Фолиева киселина7.7%
- Желязо20.6%
- Магнезий14.4%
- Манган15.3%
- Ниацин67.7%
- Пантотенова киселина27.7%
- Фосфор66.5%
- Рибофлавин67.7%
- Селен132.0%
- Тиамин94.2%
- Цинк61.4%
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: