Необходими продукти:
|
|
700 гр. бяло брашно
|
|
30 гр. мая
|
|
280 гр. краве масло
|
|
4 с. л. пудра захар
|
|
1-2 прахчета ванилия
|
|
½ ч. ч. прясно мляко
|
|
7 яйца
|
|
100 гр. бадеми
|
|
1 к. л. сол
|
|
мармалад
|
|
Маята предварително се разтваря в чаша с малко мляко и се оставя да шупне. Върху работния плот се изсипва брашното, а в него на малки парчета се прибавя маслото. Двата продукта се размесват, докато станат на трохи, след което се добавят захарта, солта и ванилията. Всичко се събира заедно и в средата се прави кладенче. В него се слагат 6 жълтъка и шупналата мая. Замесва се средно твърдо тесто, което трябва да е гладко и еластично. Разточва се на лист с дебелина около 1 см. и се нарязва на квадратни парчета. В един от ъглите на всяко парче се поставя чаена лъжица мармалад и се навива напречно така, че двата края да са един срещу друг. Готовите кифлички се подреждат в намазана с масло тава. Оставят се на топло да втасат. След това се намазват с разбито яйце, поръсват се със захар и ситно нарязани бадеми. Пекат се в умерена фурна до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: