Великденски кифли с бадеми


Необходими  продукти:

700 гр. бяло брашно

30 гр. мая

280 гр. краве масло

4 с. л. пудра захар

1-2 прахчета ванилия

½ ч. ч. прясно мляко

7 яйца

100 гр. бадеми

1 к. л. сол

мармалад


     Маята предварително се разтваря в чаша с малко мляко и се оставя да шупне. Върху работния плот се изсипва брашното, а в него на малки парчета се прибавя маслото. Двата продукта се размесват, докато станат на трохи, след което се добавят захарта, солта и ванилията. Всичко се събира заедно и в средата се прави кладенче. В него се слагат 6 жълтъка и шупналата мая. Замесва се средно твърдо тесто, което трябва да е гладко и еластично. Разточва се на лист с дебелина около 1 см. и се нарязва на квадратни парчета. В един от ъглите на всяко парче се поставя чаена лъжица мармалад и се навива напречно така, че двата края да са един срещу друг. Готовите кифлички се подреждат в намазана с масло тава. Оставят се на топло да втасат. След това се намазват с разбито яйце, поръсват се със захар и ситно нарязани бадеми. Пекат се в умерена фурна до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: