Мариновани агнешки котлети на фурна

Необходими  продукти:

1-1,5 кг. агнешки котлети

сол

За маринатата:

½ ч. ч. растителна мазнина

1 ч. ч. вода

1 с. л. червен пипер

1 с. л. черен пипер

125 гр. краве масло

джоджен

 

     Агнешкото се нарязва на средно дебели парчета, посолява се и се оставя така 20-25 минути. В отделен съд се смесват растителната мазнина, водата и подправките. Всеки котлет се овалва добре в тази марината и се подрежда в тава. Върху котлетите се слага по бучка масло и се поръсват  с джоджен, след което се налива 1 ч. ч. вода, тавата се покрива с фолио и се пече на 200`С за около 15-20 минути. След това градусите се намаляват на 180`С и печенето продължава още около час и половина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: