Необходими продукти:
|
|
1-1,5 кг. агнешки котлети
|
|
сол
|
|
За маринатата:
|
|
½ ч. ч. растителна мазнина
|
|
1 ч. ч. вода
|
|
1 с. л. червен пипер
|
|
1 с. л. черен пипер
|
|
125 гр. краве масло
|
|
джоджен
|
|
Агнешкото се нарязва на средно дебели парчета, посолява се и се оставя така 20-25 минути. В отделен съд се смесват растителната мазнина, водата и подправките. Всеки котлет се овалва добре в тази марината и се подрежда в тава. Върху котлетите се слага по бучка масло и се поръсват с джоджен, след което се налива 1 ч. ч. вода, тавата се покрива с фолио и се пече на 200`С за около 15-20 минути. След това градусите се намаляват на 180`С и печенето продължава още около час и половина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: