Великденски зайчета от бутертесто

Необходими  продукти:

400 гр. бутертесто

150 гр. кристална захар

2 ч. л. канела

пудра захар за поръсване

 

     Тестото се оставя да се размрази по естествен начин. След това се смесват захарта и канелата. С половината от тази смес се поръсва работната плоскост, върху която ще се разточва, тестото се разстила с цялата си дължина, поръсва се равномерно с останалата част от канела и захар, след което започва да се разточва и на дължина, и на ширина. Това продължава, докато двойно увеличи размерите си.
     С помощта на метална формичка или шаблонче се изрязват зайчета. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се изпичат в предварително загрята фурна на 200`С за около 8-10 минути. След изваждане, могат да се поръсят с пудра захар.
     В неделното утро след Христовото Възкресение пригответе масата за закуска, като в чиния с пъстроцветна салфетка, например, разположите по парче козунак, едно боядисано великденско яйце и едно великденско зайче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: