|
Необходими продукти:
|
|
|
400 гр. бутертесто
|
|
|
150 гр. кристална захар
|
|
|
2 ч. л. канела
|
|
|
пудра захар за поръсване
|
|
Тестото се оставя да се размрази по естествен начин. След това се смесват захарта и канелата. С половината от тази смес се поръсва работната плоскост, върху която ще се разточва, тестото се разстила с цялата си дължина, поръсва се равномерно с останалата част от канела и захар, след което започва да се разточва и на дължина, и на ширина. Това продължава, докато двойно увеличи размерите си.
С помощта на метална формичка или шаблонче се изрязват зайчета. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се изпичат в предварително загрята фурна на 200`С за около 8-10 минути. След изваждане, могат да се поръсят с пудра захар.
В неделното утро след Христовото Възкресение пригответе масата за закуска, като в чиния с пъстроцветна салфетка, например, разположите по парче козунак, едно боядисано великденско яйце и едно великденско зайче.






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: