За рецептата:
Класическата рецепта за печено пиле в плик с картофи е един от най-лесните и прости начини да приготвите вкусно основно ястие, което няма да отнеме голяма част от ценното ви време, а в същото време гарантира сигурен успех. В случай, че разполагате с домашно пиле, сварето го предварително за около един час във вода, в която сте сложили 1 с. л. ракия, а едва след това пристъпете към печенето. Ще се убедите, че с тази малка хитринка месото няма да остане жилаво. Ако пък вземете цяло пиле от магазина, изберете охладеното.Към рецептата:
Печено пиле в плик с картофи
Приготвяне
15 мин
Време за готвене
80 мин
Общо време
95 мин
Порции: 4-6
Необходими продукти:
1 охладено пиле (1.5 кг)
1 кг картофи
5 с. л. соев сос
2 с. л. растителна мазнина
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. млян черен пипер
1 ч. л. сух розмарин
сол
50 г краве масло
плик за печене
Необходими продукти:
1 охладено пиле (1.5 кг)
1 кг картофи
5 с. л. соев сос
2 с. л. растителна мазнина
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. млян черен пипер
1 ч. л. сух розмарин
сол
50 г краве масло
плик за печене
Картофите се обелват, нарязват се на едро и в дълбок съд се смесват с ½ ч.
л. млян черен пипер и малко сол. Охладеното пиле се измива, подсушава, след което се
натърква със сол и с част от маслото от всички страни. В малка купа се приготвя
марината от соевия сос, растителната мазнина, розмарина, червения пипер и останалия черен пипер. Добре
разбъркана, с нея се намазва цялото пиле, след което се поставя в плик за печене.
Около него се разпределят картофите и останалата част от маслото. Пликът се
завързва, дупчи се с игла на няколко места и се слага в тава с малко вода в
предварително загрята фурна на 200° С. Пече се около 80 минути.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!







Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: